Burgare med klyftpotatis

Ingredienser

1 kg potatisar
1/2 dl olja
smulade örtkryddor
300 g formbar färs
1 msk schalottenlöksfond
2 st tomater
1/2 st sallad
1/4 st gurka
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,5 dl bostongurka
6 st hamburgerbröd

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt din ugn på 225 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.

2. Häll på olja i en ugnsfast plåt där potatisarna får plats i ett lager. Se till att alla potatisar är täckta av olja, häll sedan på salt, några nypor örtkryddor och peppar över alltihop.

3. Blanda formbar färs och schalottenlöksfond och forma 6 biffar.

4. Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.

5. Blanda crème fraiche, majonnäs och bostongurka och smaka av med salt och peppar.

6. Stek burgarna i en stekpanna i resten av oljan.

Tillbehör: servera burgarna i brödet med alla tillbehör.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr