1 kg potatisar
1/2 dl olja
smulade örtkryddor
300 g formbar färs
1 msk schalottenlöksfond
2 st tomater
1/2 st sallad
1/4 st gurka
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,5 dl bostongurka
6 st hamburgerbröd
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt din ugn på 225 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
2. Häll på olja i en ugnsfast plåt där potatisarna får plats i ett lager. Se till att alla potatisar är täckta av olja, häll sedan på salt, några nypor örtkryddor och peppar över alltihop.
3. Blanda formbar färs och schalottenlöksfond och forma 6 biffar.
4. Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.
5. Blanda crème fraiche, majonnäs och bostongurka och smaka av med salt och peppar.
6. Stek burgarna i en stekpanna i resten av oljan.
Tillbehör: servera burgarna i brödet med alla tillbehör.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng