2 hela broccolistånd
1 purjolök
6 morötter
5 grönsaksbuljongtärningar
75 g smör
ca 6 msk vetemjöl
3,5 - 4 dl mjölk
salt
buljong från broccolikoket
1. Bryt broccolin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av och spara kokspadet.
2. Smält smöret, tillsätt finstrimlad purjo och rör om. Tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens. Tillsätt broccolin och använd gärna spadet också. Lägg i buljongtärningarna och låt koka ett tag.
3. Skala under tiden morötterna och grovriv dem ned i soppan. Koka ca 10 minuter. Salta ev.
10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…