Placeholder

Broccolisoppa med purjolök och morötter

Ingredienser

2 hela broccolistånd
1 purjolök
6 morötter
5 grönsaksbuljongtärningar
75 g smör
ca 6 msk vetemjöl
3,5 - 4 dl mjölk
salt
buljong från broccolikoket

Gör så här

1. Bryt broccolin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av och spara kokspadet.

2. Smält smöret, tillsätt finstrimlad purjo och rör om. Tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens. Tillsätt broccolin och använd gärna spadet också. Lägg i buljongtärningarna och låt koka ett tag.

3. Skala under tiden morötterna och grovriv dem ned i soppan. Koka ca 10 minuter. Salta ev.

10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.