Placeholder

Broccolipaj utan pajskal

Ingredienser

Ca 4 Personer

250 g broccoli
6 ägg
1 dl grädde eller mjölk (går att byta ut mot mjölk)
100 g riven cheddar eller annan smakrik ost
1 krm nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.

2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin.

3. Vispa ihop äggen med grädden.

4. Blanda ner cheddarost, svartpeppar och salt samt den hackade broccolin.

5. Smörj 4 små pajformen med smör och fördela fyllningen i dem.

6. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pajen har fått fin färg.

7. Servera gärna med en liten sallad.

TIPS: Vill du göra en stor paj så använd en stor pajform och öka tiden i ugnen till 30-35 minuter.

(Med bacon: 1 paket - Skär baconet i lagom stora bitar och fräs dem i en varm stekpanna så de blir knapriga, sprid ut i formen med de andra ingredienserna.)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.