Placeholder

Britt-Marie Franks kaka

Ingredienser

200 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
3 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Rör ihop alla ingredienser till en smet och bred ut den i långpannan. Grädda 20 minuter.

3. Smält 1 kaka blockchoklad med apelsinsmak och bred över kakan, när den är gräddad.

4. Skär upp kakan i bitar innan den är helt kall. Frys in tills den har stelnat.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.