400 g falukorv
4 - 5 morötter
4 dl grönsaksbuljong
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning
1. Skala och slanta morötterna. Koka dem nästan mjuka i grönsaksbuljongen. Ta upp dem och ställ dem svalt.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Låt fräsa någon minut. Tillsätt 3 dl av kokspadet från morötterna. Vispa nogra från kastrullens botten så att det inte bränns vid. Späd med grädden under ständig vispning. Om det verkar för tjockt, ta lite mer av kokspadet.
3. Smaka av med salt och peppar, rör ned morötterna och låt allt bli genomvarmt. Skiva och stek korven och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…