400 g falukorv
4 - 5 morötter
4 dl grönsaksbuljong
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning
1. Skala och slanta morötterna. Koka dem nästan mjuka i grönsaksbuljongen. Ta upp dem och ställ dem svalt.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Låt fräsa någon minut. Tillsätt 3 dl av kokspadet från morötterna. Vispa nogra från kastrullens botten så att det inte bränns vid. Späd med grädden under ständig vispning. Om det verkar för tjockt, ta lite mer av kokspadet.
3. Smaka av med salt och peppar, rör ned morötterna och låt allt bli genomvarmt. Skiva och stek korven och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng