125 g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm, eller en liten ugnsform.
2. Koka upp smör och socker och låt puttra på svag värme någon minut. Låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ned det. Tillsätt ägget. Häll smeten i formen.
3. Rulla bären i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och strö dem över kakan. Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 20 minuter.
1 kaka
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng