Placeholder

Bottans bärkaka

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär
1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm, eller en liten ugnsform.

2. Koka upp smör och socker och låt puttra på svag värme någon minut. Låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ned det. Tillsätt ägget. Häll smeten i formen.

3. Rulla bären i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och strö dem över kakan. Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 20 minuter.

1 kaka

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr