Placeholder

Blomkålsgratäng med sidfläsk

Ingredienser

2 medelstora blomkålshuvuden
100 g rökt sidfläsk
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
150 g grovriven västerbottenost

Garnering:
hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela blomkålen i mindre buketter och koka i saltat vatten 6 minuter. Lägg den i en smord ugnsform.

3. Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs den i litet olivolja tillsammans med rosmarin tills fläsket börjar bli knaprigt. Fördela blandningen över blomkålen.

4. Vispa ihop crème fraîche, mjölk och ost, men spara litet av osten. Häll såsen över blomkålen och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen 25 - 30 minuter tills det fått fin färg.

5. Strö över persilja och servera gärna med min absoluta favorit - en tomatsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.