2 medelstora blomkålshuvuden
100 g rökt sidfläsk
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
150 g grovriven västerbottenost
Garnering:
hackad persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela blomkålen i mindre buketter och koka i saltat vatten 6 minuter. Lägg den i en smord ugnsform.
3. Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs den i litet olivolja tillsammans med rosmarin tills fläsket börjar bli knaprigt. Fördela blandningen över blomkålen.
4. Vispa ihop crème fraîche, mjölk och ost, men spara litet av osten. Häll såsen över blomkålen och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen 25 - 30 minuter tills det fått fin färg.
5. Strö över persilja och servera gärna med min absoluta favorit - en tomatsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…