2 medelstora blomkålshuvuden
100 g rökt sidfläsk
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
150 g grovriven västerbottenost
Garnering:
hackad persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela blomkålen i mindre buketter och koka i saltat vatten 6 minuter. Lägg den i en smord ugnsform.
3. Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs den i litet olivolja tillsammans med rosmarin tills fläsket börjar bli knaprigt. Fördela blandningen över blomkålen.
4. Vispa ihop crème fraîche, mjölk och ost, men spara litet av osten. Häll såsen över blomkålen och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen 25 - 30 minuter tills det fått fin färg.
5. Strö över persilja och servera gärna med min absoluta favorit - en tomatsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng