200 g blåmögelost
1-2 msk smetana eller crème fraiche (crème fraiche ger syrligare bollar)
½ apelsinjuice / zest
50 g pepparkakor
Läraren och matbloggaren Linda Råbergs juliga blåmögelbollar rullade i pepparkakskross. Uppskattade tilltugg som går snabbt att göra. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.
1. Mosa osten och rör ihop med smetana/crème fraichen.
2. Krossa pepparkakor med en mixer.
3. Tillsätt zest (apelsin).
4. Gör bollar och rulla dem i krossade pepparkakor.
5. Lägg upp på ett fat och servera.
6. Servera gärna med kall Lucia Choklad med en isbit.
Av: Linda Råberg, lindasmatstuga.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk