400 g blåbär
100 g urkärnade körsbär, gärna frysta
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Smuldeg:
2 bittermandlar
25 g sötmandel
2,25 dl vetemjöl
0,5 dl socker
100 g kallt smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fördela blåbär och körsbär i en pajform. Strö över potatismjöl blandat med socker och blanda lätt. Finriv bittermandeln.
3. Blanda med resten av ingredienserna och kör allt i en matberedare till en smulig massa.
4. Smula degen över bären och grädda strax under mitten i ugnen ca 25 minuter tills degen fått fin färg och bären mjuknat. Servera med valfritt tillbehör.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng