100 g smör
3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl mandelmjöl
225 g blåbär
1. Smält smöret på svag värme. Låt svalna litet, det bör inte vara för varmt när äggen tillsätts. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, salt och mandelmjöl. Rör till en jämn smet.
2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen och strö över blåbär.
3. Grädda blåbärskakan mitt i ugnen i 175 grader ca 35 - 40 minuter tills kakan är gyllenbrun, åtminstone i kanten (den kan fortfarande vara litet blek mitt i).
4. Låt svalna och servera ljummen eller kall med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng