Placeholder

Blåbärsmandelkaka

Ingredienser

100 g smör
3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl mandelmjöl
225 g blåbär

Gör så här

1. Smält smöret på svag värme. Låt svalna litet, det bör inte vara för varmt när äggen tillsätts. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, salt och mandelmjöl. Rör till en jämn smet.

2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen och strö över blåbär.

3. Grädda blåbärskakan mitt i ugnen i 175 grader ca 35 - 40 minuter tills kakan är gyllenbrun, åtminstone i kanten (den kan fortfarande vara litet blek mitt i).

4. Låt svalna och servera ljummen eller kall med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.