200 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 msk svarta vallmofrön
2 dl blåbär, färska eller frysta
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
GLASYR
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronsaft
rivet citronskal
Sätt ugnen på 200°.
Smörj och bröa en avlång brödform.
Vispa smör och socker luftigt 2-3 minuter, gärna med maskin.
Tag en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, vallmofrön och blåbär i den.
Vispa ner ett ägg i taget i smörsmeten samt tillsätt yoghurten.
Rör ner mjölblandningen och blanda till en tjock smet.
Klicka ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Kontrollera med en sticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen i ca 10 min innan du stjälper upp på ett fat.
Rör ihop glasyren av florsocker och citronjuice och ringla över kakan.
Garnera med färska blåbär och blad av citronmeliss.
Blåbär är ett favoritbär i vår familj och oftast går de direkt från buske till mun. Men ibland är det roligt att använda dem som ingrediens i en mumsig kaka - som den här. God att äta som den är men funkar absolut med en kula glass till om man vill lyxa till det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk