Placeholder

Blåbärskaka

Ingredienser

50 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
en nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och vispa socker och ägg pösigt och vitt. Vänd i mjölet och sedan det smälta smöret.

3. Häll smeten i formen och tryck lätt fast så mycket blåbär du vill ha längs mitten på kakan.

4. Grädda ca 40 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Ca 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr