kaka:
250 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2,5 dl crème fraîche
2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
250 g blåbär, frysta
eller färska
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 30 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i botten på formen. Spara resterande smulor.
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen förutom blåbären och häll den över kakan. Strö ut blåbären och toppa med smulor av kvarvarande deg.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun. Låt svalna innan du skär upp kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng