Placeholder

Blåbär- och vaniljpajkaka

Ingredienser

kaka:
250 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:
2,5 dl crème fraîche
2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
250 g blåbär, frysta
eller färska

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 30 x 20 cm, med bakplåtspapper.

2. Mixa samman alla ingredienser till kakan i en matberedare. Tryck ut hälften av degen i botten på formen. Spara resterande smulor.

3. Blanda alla ingredienser till fyllningen förutom blåbären och häll den över kakan. Strö ut blåbären och toppa med smulor av kvarvarande deg.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun. Låt svalna innan du skär upp kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.