Placeholder

Björnbärskaka med kardemumma och mandelmassecrumble

Ingredienser

300 g smör
6 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl björnbär

Crumble:
3 dl mandelmassa
3 dl havregryn
50 g smör
4 msk vetemjöl
4 msk rårörsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och vispa ned blandningen i smeten. Häll i det smälta smöret och blanda väl.

3. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, 36 x 23 cm. Strö över färska eller frysta björnbär.

4. Riv mandelmassan. Blanda ned havregryn, mjöl och socker, Nyp i smöret. Strö den färdiga crumblen över den ogräddade kakan.

5. Grädda ca 40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr