500 gram oxfiléer
750 gram potatisar
4 msk smör
Smörbakta lökar:
200 gram små gula lökar
salt och peppar
50 gram smör
1 dl timjan
Senapsgrädde:
1 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
Till servering:
Bladpersilja
4 st äggulor
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela lökarna och lägg dom på en ugnssäker form. Salta och peppra och hyvla över smör och ha på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter. Viska grädden och blanda ner senap. Ställ in i kylen. Skala och skär potatisarna i tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg dem i formen med lökarna och håll varm i ugnen. Salta, peppra och stek köttet 3-4 minuter på hög värme i smör i en stekpanna. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja. Servera med senapsgrädden och äggulorna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…