Det här är en lyxig rätt vars kombination av protein, fett och fibrer gör dig mätt och belåten - länge.
4 p
600 g potatis (små eller delikatess)
1 msk olivolja
200 g haricots verts
Flingsalt
400 g ryggbiff
Salt och peppar1 msk smör
1 lök
2 avokador
250 g tomat
20 sötmandlar
6 torkade aprikoser
½ msk vinäger
1 ½ msk olivolja
Salt och peppar
TOPPING
½ zucchini
1⁄2 lök
6-8 champinjoner
1-2 mozzarella
Ruccola eller vitkålssallad till servering
1. Skölj och skrubba potatisarna ordentligt. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll över olivoljan och blanda. Ugnsbaka i 200 ° i 20-30 minuter. Låt haricots verts gå med de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt före servering.
2. Salta och peppra köttet. Stek det i någon minut per sida i smör. Låt köttet vila på en skärbräda i någon minut och skär det sedan i skivor.
3. Skär löken i tunna skivor. Skär avokadorna i klyftor och dela tomaterna. Strimla sötmandeln och aprikoserna. Blanda vinäger, olja, salt och peppar.
Lägg upp grönsakerna, mandeln och aprikoserna på ett fat eller i en skål, häll över vinägretten och rör om. Servera med kött och rostad potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng