4 Personer
500 g Högrevsfärs/Nötfärs
1 Schalottenlök
1/2 dl Kapris
200 g Rödbetor
4 Äggulor
1,5 msk Dijonsenapsalt
Salt, Nymalen svartpeppar
Krossrostad Potatis
900 g Delikatesspotatis
50 g Smör
1 msk Hackad Färsk timjan
1 msk Finrivet Citronskal
Sardellbönor P
150 g Haricots Verts
3 msk Majonnäs
1 msk Dijonsenap
1 Finhackad Sardellfile'
1 Potatisen.Koka lätt överkokt. Häll av.
2 Ugn 250°. Bryn smör i liten kastrull
3 äägg potatis på bakplåtspapper.
Krossa lätt med gaffel. Skeda över brynt
smör. Strö över timjan, citronskal,1 tsk
Salt,1 krm peppar. Blanda runt.
In i ugnen tills krispigt c:a 20-25 min.
Biffen
1 Skala finhacka löken. Grovhacka kapris.
Skär rödbetorna i tärningar små.
2 Blanda hastigt ihop
Färs med lök, kapris, rödlök,äggulor,senap,
1 tsk salt & 2 krm peppar
3 Forma smeten till 8 biffar m. oljade händer
4 Stek biffarna i 2 msk smör på hög värme
1 minut. Vänd 3 min lägre värme.
Biffarna helst lite råa i mitten.
Sardellbönor
1 Rör ihop majonnäs,dijonsenap och sardellhacket..Blanda
2 koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock 1 minut
3 Blanda bönorna m. majoröran
Servera biffarna med med rostad potatis och
Sardellbönor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…