150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl gräddfil
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl bär
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en kakform.
2. Rör samman ingredienserna till degen och bred ut den i formen.
3. Vispa ihop fyllningen och bred den över degen. Strö ut bären jämnt över kakan och grädda ca 20 minuter. Fyllningen stelnar inte helt förrän den har kallnat.
4. Det går att använda alla sorters bär, men det är speciellt gott med litet surare bär som t ex röda vinbär eller hallon.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng