5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl råsocker strö
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
Ostkräm:
400 g Philadelphia naturell
2 portionspåsar marsán för kokning
2,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 l rensade bär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
3. Tryck ut degen i långpannan och förgrädda mitt i ugnen 15 minuter.
4. Blanda ost och marsán under tiden. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ned det i ostblandningen.
5. Ta ut den förgräddade botten och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda ytterligare 25 minuter, låt svalna och skär upp kakan i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…