Placeholder

Bärkaka i långpanna

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl råsocker strö
100 g rumsvarmt smör
3 ägg

Ostkräm:
400 g Philadelphia naturell
2 portionspåsar marsán för kokning
2,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 l rensade bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

3. Tryck ut degen i långpannan och förgrädda mitt i ugnen 15 minuter.

4. Blanda ost och marsán under tiden. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ned det i ostblandningen.

5. Ta ut den förgräddade botten och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda ytterligare 25 minuter, låt svalna och skär upp kakan i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.