2 äg
1,75 dl socker
75 g smält smör
0,75 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Visa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och mjölk. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl och rör ned det.
3. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l. Pudra kanel i botten och på kanterna.
4. Mosa bananen med en gaffel och blanda ned den i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen 35 - 40 minuter Låt svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…