2 äg
1,75 dl socker
75 g smält smör
0,75 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Visa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och mjölk. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl och rör ned det.
3. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l. Pudra kanel i botten och på kanterna.
4. Mosa bananen med en gaffel och blanda ned den i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen 35 - 40 minuter Låt svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng