Placeholder

Banansockerkaka med kanel

Ingredienser

2 äg
1,75 dl socker
75 g smält smör
0,75 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Visa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och mjölk. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl och rör ned det.

3. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l. Pudra kanel i botten och på kanterna.

4. Mosa bananen med en gaffel och blanda ned den i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen 35 - 40 minuter Låt svalna i formen.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.