Placeholder

Banankaka med vaniljyoghurt

Ingredienser

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk bikarbonat
2 mogna bananer
2 dl vaniljyoghurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Blanda mjöl, vaniljsocker, ingefära och bikarbonat. Skala och mosa bananerna och blanda dem med yoghurten.

3. Vänd ned mjölblandningen och bananröran i smeten och rör slätt. Häll i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

4. Låt svalna och skär sedan i avlånga bitar.

20 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.