Placeholder

Banankaka med rom

Ingredienser

2 ägg
3,5 dl socker
3 mosade bananer
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
150 g smält smör
3 - 4 msk mörk rom
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned i smeten växelvis med det smälta smöret.

3. Tillsätt rom efter smak samt mosad banan och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Låt svalna.

4. Om du vill kan du blanda florsocker med litet vatten och citronjuice till glasyr och ringla över.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.