2 ägg
3,5 dl socker
3 mosade bananer
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
150 g smält smör
3 - 4 msk mörk rom
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och blanda ned i smeten växelvis med det smälta smöret.
3. Tillsätt rom efter smak samt mosad banan och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Låt svalna.
4. Om du vill kan du blanda florsocker med litet vatten och citronjuice till glasyr och ringla över.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng