Placeholder

Banankaka

Ingredienser

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
0,5 dl mjölk
eller 0,5 dl kallt vatten
+ 2 tsk snabbkaffepulver
2 mogna bananer

Gör så här

1. Mät upp smör och socker i en bunke. Låt stå i rumstemperatur så att smöret mjuknar. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 l.

2. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet mellan varje.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel, tillsätt det till smeten och rör slätt. Tillsätt mjölk eller vatten och kaffepulver.

4. Mosa bananerna ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.

5. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den. Förvara den sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.