100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
0,5 dl mjölk
eller 0,5 dl kallt vatten
+ 2 tsk snabbkaffepulver
2 mogna bananer
1. Mät upp smör och socker i en bunke. Låt stå i rumstemperatur så att smöret mjuknar. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 l.
2. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet mellan varje.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel, tillsätt det till smeten och rör slätt. Tillsätt mjölk eller vatten och kaffepulver.
4. Mosa bananerna ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.
5. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den. Förvara den sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng