100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
0,5 dl mjölk
eller 0,5 dl kallt vatten
+ 2 tsk snabbkaffepulver
2 mogna bananer
1. Mät upp smör och socker i en bunke. Låt stå i rumstemperatur så att smöret mjuknar. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 l.
2. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet mellan varje.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel, tillsätt det till smeten och rör slätt. Tillsätt mjölk eller vatten och kaffepulver.
4. Mosa bananerna ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme.
5. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den. Förvara den sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk