Banan-och-chokladkaka (Laktosfri)

Ingredienser

Torrvaror:
2,5 deciliter vetemjöl
2,5 teskedar bakpulver
1,5 deciliter rörsocker (alternativt strösocker)

Mejeriprodukter:
100 gram smör
1 ägg

Unicitet:
2 bananer (storlek efter smak)
100 gram choklad (typ efter smak)

Kokens tips:
farinsocker
20 kumminkorn

Gör så här

1. Plocka fram alla ingredienser, bunkar, plåtar, mätinstrument och alternativt extra smör + hushållspapper.
2. Tvätta händerna
3. Sätt på ugnen på 180 °C
4. Det finns olika sätt att smörja in plåten, jag brukar smörja in den med smör och sedan "bröda" (brödsmulor) runt kanterna.
5. Mal kumminkärnorna till stoft. Kumminpulver fungerar även men ger mindre smak än de egna malda kärnorna.
6. Tillsätt alla torrvaror (vetemjöl, bakpulver och kummin) i en bunke. Bäst är att sila ner varorna.
7. Hacka upp smöret i bitar och blanda till en textur liknande en mjuk smulpaj.
8. Tillsätt socker och blanda
9. Mosa bananerna och knäck ett ägg i en annan bunke för att sedan tillsätta bananmoset. Blanda ägget med moset.
10. Krossa Chokladen. Ni får bestämma om ni gillar större chokladbitar eller om det är små chokladstoft som eftersaknas. Tillsätt detta i bunken med torrvarorna.
11. Tillsätt banan-och-ägg blandningen i den andra bunken och bland väl till en smet. Exempelvis med en slickepott. Därefter kan man tillsätta farinsocker på toppen för utseende och extra smak.
12. Häll ner smeten i bakformen och sätt i mitten av ugnen i 40-45 minuter beroende på hur mjuk ni önskar kakan.
13. Plocka ur varsamt och njut! :-)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Vad typ av choklad! Choklad är mjölk och inte laktosfri!!!

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.