2 bakpotatisar
Krämig baconröra
– 1 paket bacon, ca 140 g
– 1 liten rödlök
– 10 cm purjolök
– 200 g smaksatt färskost, vitlök och örter
– citronskal från 1/2 citron
– peppar
Tillbehör
– citroner
– ½ kruka dill
– sallad
Sätt ugnen på 225°. Klä in bakpotatisarna i aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, det tar ca 50 minuter beroende på storlek.
2. Baconröra: Skär baconet i minde strimlor och stek riktigt knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Finhacka rödlök och purjolök och blanda med bacon, färskost och citronskal. Smaka av med svartpeppar.
4. Servera bakpotatisarna med en rejäl klick av baconröran, färsk citron, hackad dill och gärna lite sallad.
Energi
2790 kJ (667 kcal)
Fett
48,6 g
Kolhydrater
36,7 g
Protein
20,7 g
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…