2 bakpotatisar
Krämig baconröra
– 1 paket bacon, ca 140 g
– 1 liten rödlök
– 10 cm purjolök
– 200 g smaksatt färskost, vitlök och örter
– citronskal från 1/2 citron
– peppar
Tillbehör
– citroner
– ½ kruka dill
– sallad
Sätt ugnen på 225°. Klä in bakpotatisarna i aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, det tar ca 50 minuter beroende på storlek.
2. Baconröra: Skär baconet i minde strimlor och stek riktigt knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Finhacka rödlök och purjolök och blanda med bacon, färskost och citronskal. Smaka av med svartpeppar.
4. Servera bakpotatisarna med en rejäl klick av baconröran, färsk citron, hackad dill och gärna lite sallad.
Energi
2790 kJ (667 kcal)
Fett
48,6 g
Kolhydrater
36,7 g
Protein
20,7 g
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng