Bakad potatis med krämig baconröra

Ingredienser

2 bakpotatisar
Krämig baconröra
– 1 paket bacon, ca 140 g
– 1 liten rödlök
– 10 cm purjolök
– 200 g smaksatt färskost, vitlök och örter
– citronskal från 1/2 citron
– peppar
Tillbehör
– citroner
– ½ kruka dill
– sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klä in bakpotatisarna i aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, det tar ca 50 minuter beroende på storlek.
2. Baconröra: Skär baconet i minde strimlor och stek riktigt knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Finhacka rödlök och purjolök och blanda med bacon, färskost och citronskal. Smaka av med svartpeppar.
4. Servera bakpotatisarna med en rejäl klick av baconröran, färsk citron, hackad dill och gärna lite sallad.

Energi
2790 kJ (667 kcal)
Fett
48,6 g
Kolhydrater
36,7 g
Protein
20,7 g

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.