4 bakpotatisar
0,5 liten strimlad purjolök
1 pkt bacon i tärningar
1 dl crème fraîche paprika & chili
ca 5 dl riven ost
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen och baka sedan mitt i ugnen ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något. Dela potatisarna på mitten och gröp ur inkråmet.
3. Stek under tiden bacon och purjolök. Tillsätt crème fraîche, hälften av den rivna osten, inkråmet från potatisarna och smaka av med salt och peppar.
4. Fyll potatisskalen med fyllningen. Gratinera högt upp i ugnen under grillen på 225 grader 10 minuter eller tills potatishalvorna fått fin färg.
5. Servera tillsammans med en god sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng