4 ägg
4 dl socker + 2 msk att strö över
5 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk kanel
ca 12 aprikoser
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 30 x 40 cm, eller klä den med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ned vetemjölet och blanda ned. Häll smeten i långpannan och bred ut den så att den täcker botten.
3. Lägg på halverade aprikoser och hyvla över smöret med osthyvel. Strö över socker och kanel om du vill.
4. Grädda ca 25 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng