24p
Äpplen:
7 äpplen gärna av den lite mjukare saftigare sorten.
1 dl strösocker
1,5 msk kanel
Kaksmet
100 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
5,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Garnering:
Pärlsocker
Flagad mandel
Skala och skär åpplena i tärningsstora bitar.
Lägg i en plastpåse och häll över socker och kanel.
Knyt åt och skaka om så att alla bitar blir täckta med kanel och socker.
Lägg åt sidan.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i smeten.
Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Vispa inte för då blir kakan gärna seg.
Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, alterntivt smöra och bröa i stället, häll ner smeten.
Strö äpplebitarna ovanpå smeten och ringla sedan all vätska från påsen över kakan.
Strö över pärlsocker och ev. flagad mandel.
Grädda i 200°C just under mitten i ca 25 min.
Känn med en sticka när den är klar. Den ska just precis vara torr eller aningen kladdig.
Låt svalna och skär sedan upp i 24 bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk