Äpplekaka i långpanna

Ingredienser

24p

Äpplen:
7 äpplen gärna av den lite mjukare saftigare sorten.
1 dl strösocker
1,5 msk kanel

Kaksmet
100 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
5,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
Pärlsocker
Flagad mandel

Gör så här

Skala och skär åpplena i tärningsstora bitar.
Lägg i en plastpåse och häll över socker och kanel.
Knyt åt och skaka om så att alla bitar blir täckta med kanel och socker.
Lägg åt sidan.

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i smeten.
Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Vispa inte för då blir kakan gärna seg.
Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, alterntivt smöra och bröa i stället, häll ner smeten.
Strö äpplebitarna ovanpå smeten och ringla sedan all vätska från påsen över kakan.
Strö över pärlsocker och ev. flagad mandel.
Grädda i 200°C just under mitten i ca 25 min.
Känn med en sticka när den är klar. Den ska just precis vara torr eller aningen kladdig.
Låt svalna och skär sedan upp i 24 bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.