Placeholder

Äppelsockerkaka med rivna äpplen

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
100 g smält smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 normalstora rivna äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i äggvispet ihop med smör, mjölk och vetemjöl.

3. Blanda ned resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

4. Skala och riv äpplena och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.