3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
100 g smält smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 normalstora rivna äpplen
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i äggvispet ihop med smör, mjölk och vetemjöl.
3. Blanda ned resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
4. Skala och riv äpplena och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng