3 ägg
4 dl socker
200 g smält smör
3,75 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 grovrivna äpplen
vispgrädde
kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan det avsvalnade smöret. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör slätt.
3. Skala och riv äpplena. Krama ur vätskan innan du lägger dem i smeten. Häll smeten i en form, 24 cm, med bakpapper i botten. Grädda kakan ca 30 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten men ingen lös smet.
4. Servera kakan ljummen eller kylskåpskall med uppvispad grädde blandad med litet malen kanel.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…