Äppelkaka!

Ingredienser

100 gram smör
2 dl strösocker
3 st ägg
250 gram naturell keso
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 st äpplen, fast sort
1 tsk malen kanel
1/2 dl grovhackade rostade hasselnötter (jag tog kokosflarn)
3 dl vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt äggen, keson och salt. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten. Klicka ut smeten i en smord och bröad form. Skala och klyfta äpplena. Fräs dem i smör och strö över kanel. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö över nötterna eller kokosflarn över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr