Pajdeg:
80 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 ägg
200 g mandelmassa
2 små syrliga äpplen
4 - 5 katrinplommon
2 - 3 msk flagad mandel
2 msk calvados
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm.
2. Kör hastigt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller hacka ihop till en deg på bakbord. Kläm ut i formen, nagga bottnen och ställ i kylen minst 30 minuter. I frysen går också bra.
3. Grädda pajskalet nedtill i ugnen ca 12 minuter.
4. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med ägg och calvados. Det går bra att göra med elvisp. Klicka ut smeten i det färdiggräddade pajskalet. Skala och skär äpplena i små tärningar och dela katrinplommonen i mindre bitar.
5. Fördela smeten i pajskalet. Strö över flagad mandel och grädda nedtill i ugnen 25 - 35 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna och servera med grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng