Placeholder

Äppelkaka med mandel och calvados

Ingredienser

Pajdeg:
80 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 ägg
200 g mandelmassa
2 små syrliga äpplen
4 - 5 katrinplommon
2 - 3 msk flagad mandel
2 msk calvados

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm.

2. Kör hastigt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller hacka ihop till en deg på bakbord. Kläm ut i formen, nagga bottnen och ställ i kylen minst 30 minuter. I frysen går också bra.

3. Grädda pajskalet nedtill i ugnen ca 12 minuter.

4. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med ägg och calvados. Det går bra att göra med elvisp. Klicka ut smeten i det färdiggräddade pajskalet. Skala och skär äpplena i små tärningar och dela katrinplommonen i mindre bitar.

5. Fördela smeten i pajskalet. Strö över flagad mandel och grädda nedtill i ugnen 25 - 35 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna och servera med grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr