2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
4 stora äpplen
3 dl socker
2 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i en vid pajform.
2. vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten.
3. Skala äpplena och tärna dem i bitar. Smält sockret under försiktig omrörning i en stekpanna, tillsätt smöret och vänd ned äppelbitarna. Rör långsamt på hög värme tills sockret blivit tjockt och klibbigt runt bitarna. Tillsätt en liten aning vatten om det blir för segt.
4. Häll äppelkaramellen över smeten och grädda 40 - 45 minuter. Servera med en god vaniljsås
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk