Placeholder

Äppelkaka i långpanna

Ingredienser

250 g smör
5 dl socker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 äpplen, skalade och skivade
kanel
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna eller form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ned socker och ägg, ett i taget. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ned i smeten. Bred ut smeten i formen.

3. Skala äpplena och skiva i tunna skivor. Tryck ned dem i smeten. Strö över kanel och toppa med pärlsocker.

4. Grädda mitt i ugnen ca 30 - 40 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.