100 g smör
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 apelsin
Garnering:
75 - 100 g mörk choklad
1 msk smör
syltat apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, ca 1 l, med bakpapper.
2. Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Rör ned äggen, ett i sänder, och vispa gärna med elvisp mellan varje.
3. Tillsätt vetemjöl och smör och rör till en klimpfri smet. Riv det yttersta av apelsinskalet och rör ned i smeten.
4. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat. Pressa apelsinen och häll saften över kakan. Låt kallna.
5. Smält choklad och smör i mikro eller över vattenbad. Bred blandningen över kakan och garnera med apelsinskal. Låt kakan stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…