Placeholder

Apelsindoftande mandelkaka

Ingredienser

100 g smör
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 apelsin

Garnering:
75 - 100 g mörk choklad
1 msk smör
syltat apelsinskal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, ca 1 l, med bakpapper.

2. Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Rör ned äggen, ett i sänder, och vispa gärna med elvisp mellan varje.

3. Tillsätt vetemjöl och smör och rör till en klimpfri smet. Riv det yttersta av apelsinskalet och rör ned i smeten.

4. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat. Pressa apelsinen och häll saften över kakan. Låt kallna.

5. Smält choklad och smör i mikro eller över vattenbad. Bred blandningen över kakan och garnera med apelsinskal. Låt kakan stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.