200 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker strö
300 g mandelmassa
50 g sötmandel
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
saft av 2 stora apelsiner (2 dl)
Till servering:
3 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 20 cm i diameter.
2. Blanda smör, socker och riven mandelmassa poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och hacka mandeln grovt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel och vänd ned i smeten. Häll i rivet skal och saft av apelsin och blanda försiktigt.
4. Häll smeten i kakformen och grädda ca 1 timme eller tills kakan fått fin färg och känns klar med provsticka.
5. Servera kakan med lättvispad grädde.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…