100 g smör
1 dl vatten
4 msk kakao
1,5 - 2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kaffegrädde
1 ägg
rivet skal av 1 apelsin
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform på 1,5 liter.
2. Smält smöret i en kastrull och vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandning, grädde, ägg och rivet apelsinskal i blandningen.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills den är genomgräddad.
4. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den. Garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk