Placeholder

Annas enkla chokladkaka

Ingredienser

100 g smör
1 dl vatten
4 msk kakao
1,5 - 2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kaffegrädde
1 ägg
rivet skal av 1 apelsin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform på 1,5 liter.

2. Smält smöret i en kastrull och vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandning, grädde, ägg och rivet apelsinskal i blandningen.

3. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills den är genomgräddad.

4. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den. Garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.