Placeholder

Ananaskaka med kokostosca

Ingredienser

1 burk krossad ananas i juice,
430 g
2 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl ananasjuice från burken

Kokossmet:
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
3,75 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Låt ananasen rinna av väl i durkslag över en skål eller liknande. Spara juicen! Späd ev med vatten till 1,25 dl.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten växelvis med juicen.

4. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200 grader.

5. Blanda alla ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning.

6. Bred ut den avrunna ananasen över kakan och bred därefter kokostoscan ovanpå. Fortsätt grädda mitt i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 - 15 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.