1 burk krossad ananas i juice,
430 g
2 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl ananasjuice från burken
Kokossmet:
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
3,75 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Låt ananasen rinna av väl i durkslag över en skål eller liknande. Spara juicen! Späd ev med vatten till 1,25 dl.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten växelvis med juicen.
4. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200 grader.
5. Blanda alla ingredienserna till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning.
6. Bred ut den avrunna ananasen över kakan och bred därefter kokostoscan ovanpå. Fortsätt grädda mitt i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 - 15 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk