Placeholder

Ananaskaka med hasselnötter

Ingredienser

175 g smör
2 dl socker
4 ägg
1,5 dl krossad ananas
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl finhackade hasselnötter

Garnering:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
finhackade hasselnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.

2. Rör smör och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Rör ned ananaskross och rivet citronskal.

3. Blanda mjöl, bakpulver och nötter och rör ned även det i smeten. Rör alltihop slätt.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

5. Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.