175 g smör
2 dl socker
4 ägg
1,5 dl krossad ananas
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl finhackade hasselnötter
Garnering:
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
finhackade hasselnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
2. Rör smör och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Rör ned ananaskross och rivet citronskal.
3. Blanda mjöl, bakpulver och nötter och rör ned även det i smeten. Rör alltihop slätt.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
5. Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk