3 dl mjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 ägg
1 msk smält smör
Smör till stekning
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner filmjölken eller yoghurten, ägget och smöret. Det blir ganska tjock smet.
Klicka ut smeten i en stekpanna, ca 1 dl smet per pannkaka. Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de får bubblor på ovansidan.
Servera med lönnsirap, bär, sylt eller vad du helst tycker om.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar