3 ägg
2,5 dl socker
100 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
Glasyr:
2 dl fast äppelmos
2 dl crème fraîche
0,5 msk vaniljsocker
2 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker. Tillsätt vetemjöl och rivet citronskal. Rör försiktigt ned det avsvalnade smöret.
3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda kakan ca 20 minuter.
4. Bred ut äppelmoset på kakan. Blanda crème fraîche, vaniljsocker och socker. Häll blandningen över äppelmoset och sätt in kakan i ugnen igen ca 15 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…