Alt 1
3 dl kokta kikärter
1 dl havregryn
0.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
olivolja, till formen
Alt 2
3 dl kokta kikärtor
2 msk olivolja/kokosolja/smör
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
Nypa salt
Alt 3
2 ägg. Separerade, vitorna för sig, gulorna för sig
1 kryddmått ättika eller salt
60 g färskost naturell eller smaksatt
1 1/2 tsk paprikapulver (uteslut om färskosten är smaksatt)
Alt 4
mandelmjöl 4 dl
sesamfrön 1 dl
fiberhusk 1 msk
salt 1 tsk
ägg 1 st
smör (gärna skirat men frivilligt) 50 g
Alt 5 Fathead pizza/paj deg
1 tsk Olivolja (för att platta ut)
85 g Mandelmjöl
0,5 tsk Salt
1 Ägg (stort)
55 g Färskost (naturell)
170 g Mozzarella (färdigriven)
1 och 2
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 20 minuter.
3
Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt.
Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn smet, och vänd ner den i äggvitan.
Tryck ut i pajformen och upp efter kanterna.
Grädda i 150 -175 grader ca 30 min.
Platta till när det är varmt och låt svalna.
4
Moment om du vill: Skira smöret och låt kallna.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Tillsätt fiberhusk och salt. Mixa. Tillsätt ägget. Mixa. Tillsätt smöret. Mixa.
Tryck ut degen jämnt och tunt i springformen. Den enda lite tålamodsprövande delen i det här snabba receptet. Nagga botten med en gaffel. Sätt i kylen medan du gör fyllningen.
Förgrädda i 175 C i ca 5 minuter. Ibland kryper smöret upp på ytan. Vippa formen lite så smöret fördelas på botten. Det går snabbt tillbaka in i degen.
Alt 5
Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke.
Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.
Ta ut och rör om med en slickepott.
Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till.
Rör om igen.
Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet.
Rör om tills allt är väl blandat.
Tryck ut degen i pajformen.
Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.
Ställ in i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter.
Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.
Ta ut den och lägg på fyllnig och topping.
Grädda tills fyllning/äggstanning är fast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg