Pasta Carbonara
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten. Häll lite olivolja i…
En pasta carbonara är den perfekta middagsrätten att servera till både vardags och fest.
Italienarna kan det här med mat – det är sen gammalt. En pasta carbonara är praktexemplet på lyckade smakkombinationer. Ägg, salt parmesan, kryddig svartpeppar och rökig skinka. Detta i kombination med pasta som är kokad al dente. Mums säger vi bara. Här har vi italiensk husmanskost när den är som allra bäst.
I det italienska originalreceptet används guanciale, lufttorkad griskind, men det kan utan problem bytas ut mot pancetta eller bacon. Pasta carbonara betyder kolarhustruns pasta. Namnet kommer från svartpepparn, som med lite fantasi påminner om sot.
Pasta carbonara härstammar enligt många från Rom och ska ha fått sitt internationella genomslag efter andra världskriget. Enligt historien ska amerikanska trupper stationerade i Italien fått upp ögonen för rätten och därefter tagit med sig den hem. I Italien görs en krämig pasta carbonara med ägg och ost, utan grädde. Men i många delar av världen görs pasta carbonara med grädde. Ibland används även lök, men det är alltså inget som ingår i en äkta pasta carbonara. Oavsett hur du föredrar din pasta carbonara är det viktigt att äta direkt när den är rykande färsk!
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten. Häll lite olivolja i…
Gör så här: Knaperstek bacon och låt det torka på hushållspapper. Häll bort överflödigt fett…
- Skär upp purjolöken & zucchinin och stek i smör och olivolja. Lägg i den…
Klipp eller skär bacon i lagom bitar och stek. Vispa ihop ägg, grädde och ägg…
Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…
Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…
Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…
Dela isär baconen före stekning Stek baconen i omgångar, alla måste nudda stekpannans botten. Stektid:…
Receptet är för 4 personer. 1. Finhacka soltorkade tomater och tofu. Knaperstek tofun i oljan…
•Koka pastan strax innan den är Al dente •Fräs löken i lite olja, pressa ner…
1. Sätt på pastakastrullen med saltat vatten. 2. Strimla och stek baconet. (Stek inte för…