Pasta carbonara

En pasta carbonara är den perfekta middagsrätten att servera till både vardags och fest.

Pasta carbonara – en italiensk klassiker

Italienarna kan det här med mat – det är sen gammalt. En pasta carbonara är praktexemplet på lyckade smakkombinationer. Ägg, salt parmesan, kryddig svartpeppar och rökig skinka. Detta i kombination med pasta som är kokad al dente. Mums säger vi bara. Här har vi italiensk husmanskost när den är som allra bäst.

I det italienska originalreceptet används guanciale, lufttorkad griskind, men det kan utan problem bytas ut mot pancetta eller bacon. Pasta carbonara betyder kolarhustruns pasta. Namnet kommer från svartpepparn, som med lite fantasi påminner om sot.

Pasta carbonara härstammar enligt många från Rom och ska ha fått sitt internationella genomslag efter andra världskriget. Enligt historien ska amerikanska trupper stationerade i Italien fått upp ögonen för rätten och därefter tagit med sig den hem. I Italien görs en krämig pasta carbonara med ägg och ost, utan grädde. Men i många delar av världen görs pasta carbonara med grädde. Ibland används även lök, men det är alltså inget som ingår i en äkta pasta carbonara. Oavsett hur du föredrar din pasta carbonara är det viktigt att äta direkt när den är rykande färsk!

Recept med pasta carbonara

Pasta Carbonara

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten. Häll lite olivolja i…

Pasta carbonara

Gör så här: Knaperstek bacon och låt det torka på hushållspapper. Häll bort överflödigt fett…

Vego pasta carbonara

- Skär upp purjolöken & zucchinin och stek i smör och olivolja. Lägg i den…

Pasta Carbonara

Klipp eller skär bacon i lagom bitar och stek. Vispa ihop ägg, grädde och ägg…

Pasta carbonara

Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…

Pasta carbonara

Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…

Pasta carbonara

Jag gillar att höfta när jag lagar mat vilket jag tycker är det enklaste (oftast).…

Pasta Carbonara

Dela isär baconen före stekning Stek baconen i omgångar, alla måste nudda stekpannans botten. Stektid:…

Pasta carbonara

Receptet är för 4 personer. 1. Finhacka soltorkade tomater och tofu. Knaperstek tofun i oljan…

Pasta Carbonara

•Koka pastan strax innan den är Al dente •Fräs löken i lite olja, pressa ner…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.