Kyckling i ugn

Glöm allt vad torra kycklingfiléer heter. Att laga kyckling i ugn ger ett saftigt och gott resultat.

Så lyckas du med kyckling

Det är hur enkelt som helst att laga kyckling i ugn. Gör den i långpannan och den sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du ägna dig åt annat!

Att laga kyckling i ugn är också perfekt om du väntar gäster. Eller om du vill förbereda veckans matlådor. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.

För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Tillagar du en hel kyckling ska innertemperaturen ligga på 82 grader vid benet. Lagar du istället kycklingfiléer ska termometern stickas in i den tjockaste delen, kycklingen är då klar vid 72 grader.

Rätten behöver aldrig bli tråkig – smaksätt med alltifrån pesto till vitlök och örter. Kyckling i ugn med bacon är en annan höjdare. Var generös med smöret om du tillagar en hel kyckling, så får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på skyn från kycklingen, den är supergod att använda som bas i sås.

Recept med kyckling i ugn

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.