Hittade recept på PlommoniAmaretto och tänkte att jag då testar att även göra äpplen så. Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Fredagsdrinken – en Amaretto sour är härligtsötsyrlig och bra mycket mer potent än vad man kan tro. Jag gillar surt, men det är lite väl surt när tvättmaskinen går sönder kvällen innan man ska packa för att åka iväg och firamidsommar
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Jag gillartraditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkoktaivin, råsocker, kanel och vanilj
Lägg tillbaksplommonen och låt dem kallna i lagen. Halvera och kärna ur plommonen. vatten, socker, citronsaft, delad vaniljstång och stjärnanisi en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.