Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt
Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. 18 st Halverade plommon. 1Hetta upp en panna och i med smöret. 1Lägg upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.