Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Halvera och kärna ur plommonen. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut direkt. 800g plommon0. Koka dom med vatten och stjärnanis i 5 min, rör om hela tiden. Tillsätt socker och passionsfrukten och koka ytterligare 5 min och rör runt. Lämna en kommentar 800g plommon
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Häll smeten över plommonen. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
Den här äppelmarmeladen har funnits med i min familj sen jag var liten. Mamma gjorde den här på äppelmos, socker och agar-agar, ett vegetabiliskt geléämne som finns på hälsokostbutiken
Busenkelt och snabbt går det att göra sin egen marmelad. Själv gjorde jag med det jag hade hemma, men detta går såklart att göra med vilka frukter och bär som helst eller varför inte med rödlök
Plocka plommonoch krusbär helst direkt från trädgården, så de är alldeles färska. Den passar till det mesta, exempelvis till ost- och kexbrickan, på pannkakorna, till gröten eller på mackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.