Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.