Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Häll smeten över plommonen. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
Plocka plommonoch krusbär helst direkt från trädgården, så de är alldeles färska. Den passar till det mesta, exempelvis till ost- och kexbrickan, på pannkakorna, till gröten eller på mackan
Egentligen gillar jag frukter som plommonoch persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Det är så mysigt för Kimberly har börjat tycka att det är roligt att baka lite då och då. Vi har dessutom haft ganska mycket plommon så jag tänkte vi skulle göra oss av med några, men det var inte direkt någon kraftig minskning på de 3 plommon som gick åt. Smörj portionsformKärna ur och klyfta plommonoch lägg på botten, strö några björbär ocksåGör en smet på 125 g smält smör, 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl socker och häll på detta över frukt och bären
Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommonoch haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kärna ur plommonenoch dela i fyra bitar. Idag är det plommon som gäller. Just det här receptet innehåller brynt smör och salt, vilket jag själv tycker lyfter en klassiker till nya höjder
Istället för plommon kan man ta fikon. Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölk och 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 150 gr hackade ekologiska torkade plommon,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.