ZUCCHINI BAGELS (LÅGKOLHYDRAT, KETO)

Ingredienser

6st

7 dl zucchini fint strimlad
3,5 dl strimlad mozzarellaost med låg fuktighet
0,75 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 stora ägg
Allt-i-ett bagelkrydda (everything bagel seasoning) till topping

Gör så här

Sätt ungnen på 200°C.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Lägg den finstrimlade zucchinin i en kökshandduk.
Vrid och torka zucchinin i små omgångar.
Zuccinin bör ha reducerats till 4,7 dl.
Tillsätt zucchini, kokosmjöl, bakpulver och ägg i en stor skål.
Blanda väl.
Lägg osten i en mikrovågssäker skål.
Smält osten i mikrovågsugn.
Det bör ta cirka 1 minut att smälta helt.
Smält osten med 20 sekunders intervall så att du inte riskerar att bränna eller överkoka osten.
Rör om efter varje intervall tills osten är helt smält och jämn
Mixa zucchinismeten och den smälta osten till en jämn smet i matberedare eller för hand.
Packa 0,8 dl av smeten i ett dl mått.
Vänd måttet upp och ner på förberedd bakplåt och skaka lite så smeten glider ut.
När den glider ut ska den fortfarande hålla måttets form.
För att forma bagels, använd ett finger för att skapa ett hål i mitten.
Bredda sedan långsamt och sträck ut hålet.
Använd dina händer för att runda kanterna och toppen av bagelen.
När du är klar ska bageln vara ungefär lika stor som en kakmunk.
Jämna till ytan på bagelen så gott du kan.
Strö ytan av bagelsen generöst med allt i ett bagelkrydda.
Grädda bagels i cirka 22-28 minuter eller tills topparna är gyllenbruna.
Förvara oätna bagels i kylen eller frysen.
Värm upp i ugn eller brödrost.

Tips
När du mäter zucchinin, mät den efter att den har strimlats och packa inte zucchinin i måttet.
Till receptet ovan användes cirka 2 zucchini men det kan ju behövas mer eller mindre beroende på storleken på din zucchini.
När du har vridit ur zucchinin kommer den att "bolla" sig.
Lossa strimlorna från bollarna innan du mäter för att se om du har 4,7 dl torkad zucchini.
Se till att använda färdigriven mozzarellaost med låg fuktighet.
Färsk mozzarella har för mycket fukt.
Kokosmjöl är väldigt absorberande så var noga med att inte använda för mycket.
Mät kokosmjöl genom att hälla mjölet måttbägaren, använd sedan en rak kant för att jämna ut toppen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.